Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Totalitní paradoxy

Teroristé střílí samopaly, zakažme lidem pistole. Imigranti přecházejí hranice kdekoliv, buzerujme lidi na oficiálních přechodech. Muslimové hlásají nenávist k Židům a nevěřícím, postihujme lidi na Facebooku za odpor k islámu. 

„To jsou ale paradoxy, pane Vaněk.“  Nemyslel jsem si, že někdy budu citovat jednoho z viníků současného stavu, Václava Havla, ale jeho věta sedí.

 

Divíme se, že jsou lidé naštvaní na ty, co si říkají „elita“ a my jim přezdíváme jelita? Že každá další demonstrace proti vládě, proti kvótám, proti EU má víc a víc účastníků? Že lidé nejen na Facebooku, ale v hospodách, autobusech a kancelářích mluví tak „extremisticky“, že bychom to ještě před pár lety považovali za šílené?

 

Není se čemu divit. Frustrace lidí dosahuje maxima. Normální společnost má fungovat na některých principech, například „padni, komu padni“, „měříme stejným metrem“ a podobně. Ne tak ta současná. Ten, kdo není v privilegované skupině (muslim, aktivista, politik, „podporovaný“ umělec), má smůlu. Takový člověk se musí cítit jako Popelka z pohádky. Zatímco jeho nevlastní sestry žijí v blahobytu a mohou si dělat, co se jim zlíbí, on na ně musí dřít a ještě je neustále trestán a urážen. To nikdo dlouho nevydrží.

 

Teroristé útočili nelegálními samopaly. Je asi zřejmé, že pokud chce někdo spáchat takový čin, nejde si pro zbrojní průkaz a legální zbraň do obchodu. Je také dost jasné, že pokud by mezi oběťmi byl jeden jediný ozbrojený slušný člověk, mohlo by obětí být výrazně méně. Není to jasné našim pánům a vládcům. Ti se rozhodli ztížit, či znemožnit slušným lidem legálně se ozbrojovat na obranu. Asi aby teroristům někdo příště neublížil, což by bylo v rozporu s naší humanitou. Ta dovoluje pouze nechat vraždit vlastní lidi, cizí útočníci musí být chráněni.

 

Imigranti přecházejí jedny hranice bezpečných zemí za druhými, kdekoliv a kdykoliv, zejména tam, kde jim naivní mládež doplňuje jídlo, pití a spacáky, které pak zahazují a pálí před dalším checkpointem. Z masy statisíců lidí, kteří přicházejí doplnit přeci jen prořídlé stavy radikálů po zásahu policie, jich legální přechody využilo asi osm, a to ti, které převezli čeští novináři ve svých autech. Ostatní svými goretexovými botami od dobrovolníků „jednotí řepu“ mimo jakékoliv oficiální komunikace. Proto je logické, že je třeba buzerovat rodiny s dětmi, které jedou od nás na dovolenou do Slovinska (čili proti proudu migrace). Jen ať si hezky počkají na hraničním přechodu, aby mohli přemýšlet, jak nás jelita chrání.

 

Zhruba v 10% Evropských mešit se hlásá nejradikálnější islám, vybízející k nastolení chalífátu, zabíjení nevěřících a teroru. Pokud promluví „umírněný“ muslim do médií, je jeho řeč plná obviňování všech ostatních (Rusko, Zeman, Orbán) a relativizace těchto statisíců radikálů. Zároveň se dozvíme, že šaría je rozumná, ženy by měly být rády za podřízené postavení, nevěřící jsou horší než muslimové a měli by je respektovat (a vydělávat na ně). Proto je logické, že je třeba v takové atmosféře nenávisti zavřít každého, kdo napíše pravdu o islámu. Protože radikálové a imámové nejsou problém, ale mamina, která napíše na Facebook „proboha, nechci, aby ti šmejdi znásilnili mojí dceru“, by mohla rozbít samotné základy naší civilizace a uvrhnout nás do chaosu a války.

 

V Rotherhamu znásilňovali muslimové stovky dětí přes deset let, za vědomí rodičů, policie, sociální služby. Přesto nikdo nezasáhl. Ale v Norsku řeknete dítěti, že babička umírá, nebo se bavíte o Bohu, a dítě vám navždy odebere sociálka.

 

Takže pokud soused podpaluje domy, zakažme hasicí přístroje! Pokud se dítě ve škole přiotráví jedem z modré lahvičky, zakažme modré lahvičky! Pokud ve frontě na fotbalové utkání někteří předbíhají, zpomalme odbavování těch, co stojí ve frontě, ať si počkají!

 

Pokud by byly „odměny“ i sankce přiměřené a dopadaly na každého zhruba stejně, nikdo by nepořádal protestní akce. Ale takovou zjevnou disproporci a nespravedlnost již není možno nadále snášet. Je jen otázkou času, kdy občanská neposlušnost dosáhne míry, kdy již nepůjde zastavit. A pak mohou „elity“ tvořit nová nařízení o pomazánkovém máslu, okurkách a banánech, ale život už půjde jinam a bez nich…

Autor: Radim Valenčík | úterý 24.11.2015 9:36 | karma článku: 39,28 | přečteno: 1423x
  • Další články autora

Radim Valenčík

Na holotu musí být přísnost. Páni (se) smějí

Předseda vlády Andrej Babiš se v několika rozhovorech pochlubil, že „pracuje 18 hodin denně a o víkendu 8“. Zkuste hádat, co by se stalo vám, kybyste toto řekli veřejně.

22.2.2018 v 12:30 | Karma: 33,90 | Přečteno: 1895x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Shrnutí prezidentské debaty

Když odpovídal Zeman, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. Když odpovídal Drahoš, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. V předchozích dvou debatách byl Drahš jasně lepší, protože tam nebyl.

24.1.2018 v 9:48 | Karma: 40,46 | Přečteno: 1993x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Budu Genderman 2018

Nominaci na Gendermana roku 2017 jsem nestihl, ale snad budu v roce 2018 po zásluze vybrán „porotou složenou se zástupců a zástupkyň nevládních neziskových organizací a akademické obce“.

19.12.2017 v 13:59 | Karma: 26,99 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Zrušme netolerantní státní hymny

Jednou z největších brzd multikulturní utopie je národní identita. I když je zřejmá snaha ji vymýtit, udělat z ní něco, za co se slušný kavárník stydí, pořád přetrvává a to dokonce na místech nejvyšších, v národních symbolech.

11.8.2017 v 13:51 | Karma: 36,47 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Politici: My se nebojíme

Protože máme ozbrojené bodyguardy a pancéřované limuzíny. Vy ostatní si zvykejte na to být vražděni. A opovažte se ozvat.

25.3.2017 v 8:54 | Karma: 42,41 | Přečteno: 2043x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik