Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zuckerberg věnoval Konvičkovi reklamu za stamiliony

„Velké dítě“ Mark Zuckerberg nechal ovládnout svůj produkt, Facebook, zájmovými skupinami neomarxistů, kteří mají zkušenosti s „dlouhým pochodem institucemi“ (a jak je vidět, i korporacemi). V důsledku toho Facebook zavedl cenzuru

hodnou Ruska, Číny, potažmo Severní Koreje. Nejedná se totiž o objektivní cenzuru nevhodného obsahu, ale o cenzuru obsahu nevhodného „pro někoho“.

Tento fenomenální úspěch aktivistických neomarxistů byl dosažen dvěma faktory. Jednak prorůstáním těchto lidí do servisních úrovní této firmy. Tím se ukazuje, že nebylo na místě se těmto aktivistům posmívat, že s vystudovanou humanitní ekologií na Fakultě sociálních studií budou moci akorát prodávat ve fast foodu, nebo dělat někde na helpline. Oni vám totiž jednak naplivou do hamburgeru, když vás poznají z novin a televize, a jednak pak mají moc vypnout vám stránky. Druhým faktorem je pak samotná rosolovitost otce zakladatele, který byl párkrát „na koberečku“ u mocných tohoto světa a jednoduše si z toho lidově řečeno „nadělal do gatí“. Tak moudří a dobří mu připadali. Špatná zpráva je, že nejsou ani moudří, ani dobří. Jenže to takové velké dítě nemůže odhalit. Možná změní názor, až jeho dcera pojede za patnáct let do Evropy studovat a setká se s „chráněnou menšinou“ osobně. Doufejme, že nedopadne jako ty holky v Kolíně.

Aby bylo jasno, já mu to nezazlívám, Facebook je jeho geniální produkt (vlastně platforma, produkty jsou uživatelé), a má právo si tam dělat, co chce. Kdyby vyhlásil, že smaže účet každé holce, která mu nepošle svoji fotku nahoře bez, je to taky jeho právo (a dost by se jich našlo). Smutné je, že tato cenzura nevychází z osobních preferencí majitele (které se časem a nabytými zkušenostmi například zmíněné dcery mohou měnit), ale tlakem politiků, kteří nikdy nic nevyprodukovali (natož platformu se stamiliony uživatelů) a křiváckým jednáním aktivistů, kteří z nedostatku jiné životní náplně (rodina, koníčky) tráví svůj vyměřený (někdy až příliš krátký) čas trollením, nahlašováním a dalšími podpásovkami.

Taky nepláču nad smazanými stránkami. Nejde o život, je to legrace, a spousta lidí si uvědomí, že je třeba lepší vyjít ven, potkat se s lidmi na výletě, v parku, nebo v hospodě, nebo alespoň vzít telefon a zavolat si. Je mi jasné, že i tento článek se bude šířit na Facebooku, a je to dobře – je to nástroj, ale ne cíl. Nepláču taky proto, že se podobně, jako v případě předloňského dočasného smazání, nebo trestního oznámení na představitele iniciativy, jedná o reklamu k nezaplacení. Pokud se zprávy o rušení účtů a trestních oznámení na ty, kteří říkají, že nebezpeční muslimů je v tom, že budou zabíjet a znásilňovat, střídají se zprávami o tom, jak muslimové zabíjejí a znásilňují (bez ohledu na to, jak se to oficiální místa snaží tutlat), pak i nejzabedněnějšímu pivaři dojde, že „ten Konva bude mít nakonec pravdu, mámo“.

Inteligentnější sluníčka už pláčou, protože si uvědomují, že pro nás normální lidi není nic lepšího, než získat oprávněný pocit disidentství. Pokud se režim takto pokřiví, je čest a radost být jeho nepřítelem. Pokud němečtí policisté bezmocně přihlížejí, jak jsou německé manželky, přítelkyně a dcery znásilňovány podobně, jako někde v Rakce, ale o pár dní později, když jejích otřesení manželé a otcové vyjdou poklidně demonstrovat do ulic, je ti samí policisté zablokují a v mrazech skropí vodními děly, je každému jasné, jakou stranu si vybrat.

Dobrá zpráva je, že systém cítí odpor lidí, proto se snaží vytvářet stále silnější preventivní opatření, jak je zlomit. Policejní zásahy vodním dělem, cenzura na internetu, stíhání a drobné úřední obtěžování „zájmových osob“. Naštěstí si lidé, alespoň u nás, nenechávají vnutit totalitu tak lehce a jakákoliv další přehnaná represe zvedá víc a víc lidí k aktivitě. Proto systém spěchá a je nervózní. A proto taky dělá další a další chyby. Už to asi nebude trvat dlouho…

Autor: Radim Valenčík | úterý 12.1.2016 9:12 | karma článku: 47,36 | přečteno: 9789x
  • Další články autora

Radim Valenčík

Na holotu musí být přísnost. Páni (se) smějí

Předseda vlády Andrej Babiš se v několika rozhovorech pochlubil, že „pracuje 18 hodin denně a o víkendu 8“. Zkuste hádat, co by se stalo vám, kybyste toto řekli veřejně.

22.2.2018 v 12:30 | Karma: 33,90 | Přečteno: 1895x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Shrnutí prezidentské debaty

Když odpovídal Zeman, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. Když odpovídal Drahoš, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. V předchozích dvou debatách byl Drahš jasně lepší, protože tam nebyl.

24.1.2018 v 9:48 | Karma: 40,46 | Přečteno: 1993x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Budu Genderman 2018

Nominaci na Gendermana roku 2017 jsem nestihl, ale snad budu v roce 2018 po zásluze vybrán „porotou složenou se zástupců a zástupkyň nevládních neziskových organizací a akademické obce“.

19.12.2017 v 13:59 | Karma: 26,99 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Zrušme netolerantní státní hymny

Jednou z největších brzd multikulturní utopie je národní identita. I když je zřejmá snaha ji vymýtit, udělat z ní něco, za co se slušný kavárník stydí, pořád přetrvává a to dokonce na místech nejvyšších, v národních symbolech.

11.8.2017 v 13:51 | Karma: 36,47 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Politici: My se nebojíme

Protože máme ozbrojené bodyguardy a pancéřované limuzíny. Vy ostatní si zvykejte na to být vražděni. A opovažte se ozvat.

25.3.2017 v 8:54 | Karma: 42,41 | Přečteno: 2043x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejsem nominována na eurokomisaře, řekla v debatě pro studenty Nerudová

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:52

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik