Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem četl několik vyjádření dle studií v USA, o kolik by bylo méně mrtvých, kdyby nebylo obyvatelstvo ozbrojené. Neříkají, že by ubylo kriminality a naopak lze dovodit, že ti slušní by byli více biti (ale mrtvých méně - věčné dilema). S postupujícím úpadkem morálky je nutné se vážně ptát, zda zbraň patří do ruky stále většímu počtu frustrovaných lidí, alkoholikům, uživatelům drog a i náboženským fanatikům. Samozřejmě na druhé straně je bita svoboda jednotlivce. Nechtěl bych být tím posledním, který, hlavně s ohledem do budoucna, by měl o vlastnění zbraní rozhodovat. Jsem však pro větší kontrolu držitelů a vypracování účinných psycho-logických  testů s pravidelnou obnovou.

1 0
možnosti

Radime podle tebe teda znamená slušný- ozbrojený? Tak já jsem a budu raději neslušný;-D

0 0
možnosti

Ne, ta kauzalita je opačná. Ozbrojený je většinou slušný, ale to neznamená, že neozbrojený taky nemůže být slušný. Jenom ten neozbrojený je v takové situaci častěji slušný - mrtvý. Tvoje volba...

0 0
možnosti
Foto

Je. A totalitu si vyloženě přejí. Nevím, zda je dobré jim v tom bránit. Některé věci jsou prostě nevyhnutelné stejně jako ta střílečka v Brodě.

0 0
možnosti

Kdyby bylo v té hospodě víc ozbrojených lidí, nebylo by jich tolik mrtvých.

Když někomu rupne v bedně, nemají se neozbrojení lidé jak bránit. Proto by bylo vhodné nařídit, že všechny osoby v branném věku jsou povinny mít u sebe na veřejnosti vždy zbraň. Po počátečním prudkém zvýšení úmrtnosti by rychle nastala situace velkého klidu a bezpečí zcela bez násilné kriminality.

1 0
možnosti

Na vykrik je tam asi sest argumentu, ale klidne Vam odpovim. Ja jsem slusny clovek. U Vas si nejsem jist...

0 2
možnosti

Tohle o sobě prohlašuje každý ožrala, každý bezohledný řidič, každý pachatel domácího násilí, ..... zkrátka každý dobytek.

Lidem ve vašem okolí nikterak nezávidím.

2 0
možnosti

Mohl byste ke svému výkřiku doplnit definici, kdo je podle vás "slušný člověk" ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik