Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Každý arabista vám potvrdí, že v arabské rodinně doma, za dveřmi, tvrdě vládnou ženy, hlavně matrony.

0 1
možnosti
MR

Který ani nesměji z domu, kdož jim to manžel nedovolí. Tak to bude fakt teror.

0 0
možnosti
RK

Největším problémem dnešní doby podle mého je, že není vyjasněná role muže... Protože některé ženy preferují ono rovnocenné partnerství se vzájemnou zastupitelností rolí a některé chtějí být tím opečovávaným hrníčkem. A ve společnosti tyto (a i jiné) proudy žijí a mají své vehementní zastánkyně. Zároveň jsme "masírováni" (muži i ženy) feminismem, emancipací, genderovou vyvážeností a nářky nad ztrátou galantnosti mužů...

Takže pro jednu ženu je jeden a ten samý muž odporným machem a pro druhou snovým partnerem, který rozhodne, zařídí, udělá, vymyslí... A stejně tak druhý model někdy vykresluje muže jako slabocha, který se neumí postarat o rodinu. Problém pak představuje, že tyto modely žijí a musí žít vedle sebe a každý z nich má nějaké výhody (není vždy vše jen špatné). Což představuje komplikace, protože se občasně objeví představy oba modely sloučit a to je samozřejmě nemožné. S tím zároveň roste určitá nespokojenost, když zjistíme, že v jiné domácnosti to mají jinak, přičemž zpravidla vidíme přednostně pouze výhody... To horší už tolik pozornosti nepřitáhne.

Druhá věc je, že v některých ženách bude touha po onom machovi přítomná vždy bez ohledu na vzdělání, výdobytky doby, feminismus, emancipaci atd. Je to jakési základní nastavení, pudová záležitost.

0 0
možnosti
AV

myslím, že většina chlapů ani netuší co nám autor sděluje

0 0
možnosti
VM

V jádru souhlasím. Nejen to, že je třeba ukazovat, jak se chovat správně k ženám, tedy to praktikovat. Už dávno měla být v médiích spuštěna kampaň s arahbskými titulky o právech žen v Evropě, o postavení ženy v moderní společnosti. Rozeštvat ty jejich pravidla zevnitř. A já bych ještě přidal, taky s titulky, pořad o pochoutkách z vepřového, a taky o tom, že ho tady všichni (skoro) jíme a že tedy by na nás muslimáci neměli raději ani sahat.

0 0
možnosti
MR

To se na západě již v různých obměnách zkoušelo a je to k ničemu. Protože dorůstající dívka se smí koukat jen na islámsky korektní věci a to tohle vysílání nebude, už od islámské školky se k ní nic o rovnoprávnosti nesmí dostat. Zároveň evropské nezahalené ženy jsou jí vykreslovány jako děvky a viníci jejího utrpení. Tedy pokud se vůbec dostane ven, nemá šanci.

0 0
možnosti
MK

Nic ve zlém autore, ale tohle je hrozný žvást a nevím, čím si zasloužil umístění ve "výběru". Muslimové se ke svým ženám chovají jako ke kusu hadru a ony jsou za to jim a jejich ideologii (islámu) tak oddané, že jsou schopné se někde odpálit. Zato západní muži jsou vůči svým ženám někdy až submisivní a co je výsledkem? Nulová loajalita žen k vlastnímu národu, někdy až nenávist a naopak konverze k islámu. Podívejte se třeba na Švédsko, kde švédské ženy protestují proti švédským mužům, kteří je chtějí chránit před znásilněním (!) - nikoli proti muslimským násilníkům samotným. Většina žen potřebuje - a chce! - pevnou ruku a dominantního muže (ovšem ne násilníka!).

Píšete, že je důležité si uvědomit, jak jsou naše ženy důležité. S tím naprosto souhlasím. Žena je pro přežití národa mnohem důležitější než muž. Muž může oplodnit X žen, zato žena zplodí jedno dítě za devět měsíců. Proč myslíte, že imigranti cílí na ženy? Je to útok na nepřátelskou civilizaci v jejím nejcitlivějším místě.

V Rotherhamu porodilo více než sto znásilněných nezletilých dívek děti svých násilníků (!):

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2738957/Abuser-told-abort-baby-I-d-killed-I-fell-pregnant-let-More-100-teenage-girls-Rotherham-gave-birth-rapists-children.html

Myslíte, že vaši ženu ochrání od znásilnění to, že si s ní budete dlouze povídat a brát ji jako sobě rovnou?

Ne, tohle porazíme leda ozbrojeným občanským odporem a organizovanou domobranou. K tomu se ale musí evropský muž opět stát mužem a ne být jen jeho parodií.

2 0
možnosti
RV

Mám dojem, že se Vás dotkl ten první odstavec o tom, že někteří muslimští muži své ženy skutečně uctívají. Vyznění mělo být takové, že sice ano, ale ne jako živé bytosti, ale jako majetek. Což je v podstatě to stejné, jako chovat se k nim jako ke kusu hadru. I když třeba vyšívaného hadru ze vzácné látky.

Já s Vámi samozřejmě souhlasím, nicméně dnes nikde nevidím muže, kteří by brali do rukou zbraně a i za cenu nepohodlí, bolesti a možná smrti šli bojovat s invazí. Dost jich sedí v hospodě, nebo u počítače na Facebooku a nadává. Pokud vůči tomuhle bude alternativou investovat energii do budování vztahu, pak ji vidím jako lepší. A možná i to "braní za sobě rovnou" moji ženu skutečně od znásilnění ochrání - budu jí totiž brát na střelnici, na kurzy sebeobrany a podobně, což musla nikdy neudělá.

1 0
možnosti
Foto

A islamisté se zastydí a půjdou se zahrabat. :-/

3 0
možnosti
MR

Hezky se chovat k ženám nemuslimkám, islám neohrozí, funguje jinak: Pomoci je především ženám které v islámu vyrůstají (nebo nemoudře konvertovaly) chtějí ho opustit a nemohou. Ale vyrůstají tam i ženy od mala vedené k poslušnosti, které ani neví, že mohou žít jinak viz

http://liberec.idnes.cz/imigrant-uprchlik-muslim-islam-azyl-ramadan-valka-fsp-/liberec-zpravy.aspx?c=A150728_083217_liberec-zpravy_ddt

kapitola "Obřezaná a zašitá". Tedy to dítě je odmala přesvědčováno, že své zmrzačení je to jediné co má a je odmala vedena k tomu, že je otrok. Tedy ony samy pomoci nechtěly, ale přesto to nejde přehlížet. Ale přehlíží se to. A zrůdná ideologie přitom potřebuje otroky jako odměnu pro vzorné vojáky šířící zrůdnou ideologii. Tedy zabránit zneužívání žen v islám je důležité nejen morálně, ale i tím, že pak sebereme fanatikům odměny a tudíž toho časem nechají a rozpadne se to. Naivní je ovšem myslet si, že zabránit muslimům v praktikování zneužívajících zákonů šaria je snadné, všechny západní země se na to posledních 20 let snažily a všechny do poslední selhaly. Což dokazují nedávno vypuklé aféry se znásilňování a především zatajováním. Není to lehké, protože islám je na zneužívání postaven, bez toho nebude fungovat, ženy to bavit nebude a muže už pak také ne. Proto to není lehké protože boj proti zneužívání je v podstatě boj proti islámu jako celku.

3 0
možnosti
MO

Souhlas. Je smutnou pravdou že své ženy a dcery chrání málo mužů. Přiznám se, že násilí se vyhýbám. Ale málokterá věc mi dala takovou satisfakci, jako když jsem zfackoval hulváta který se choval nevhodně k mé ženě:-).

2 0
možnosti

V zemích kde není víra oddělena od státu a ovlivňuje právo, výchovu, kulturu i politiku, je žena majetkem. Tak to bylo do odluky církve a státu i u nás. Právní zakotvení podřízenosti žen je konzervací historických vzorců. Je li jí přisouzena role podřízené osoby, omezuje to jisté procento samostatně uvažujících a dominantních žen, které mají tu smůlu že je příroda vybavila podobným uvažováním jako muže, jimž je takové chování většinově přisuzováno. Inteligentní ženy jsou schopny i v "nepříznivých" podmínkách profitovat dokonce lépe, než naše samoživitelky, které padají do sociálních pastí a většina patří k znevýhodněné části populace. Vysoká porodnost v nedávné historii Evropy a dnes v muslimských zemích ukazuje, že je tradiční model rodiny úspěšnější, přesto je překonaný a nevratný. Donutit muslimy k sekularizaci je zatím nepředstavitelné, přesto by takový vývoj eliminoval mnohé nerovnováhy v sociálních vztazích uvnitř i vně muslimského společenství.

1 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik