Zvyšme platy politiků - nejméně desetinásobně

10. 03. 2010 10:33:21
Existuje jednoduchý recept na blahobyt naší země a cestu z krize. Zvýšit platy ústavních činitelů, nejlépe na desetinásobek. Za podmínky, že nebudou nic dělat.

Každý politik, který má v ruce moc, ať už se jedná o poslance, senátora, obecního, nebo krajského zastupitele, je náchylný ke korupci. Rozhoduje o částkách stonásobně převyšující jeho příjem a proto je jeho cena někde kolem desetinásobku jeho celkového příjmu za jeho politickou kariéru. V případě, že tuto lákavou možnost zabezpečit sebe a svoji rodinu nepřijme, ztratí často nejen slibovaný desetinásobek, ale i samotný příjem z politické kariéry. Zkrátka už si v politice neškrtne. Proto mnoho politiků „bere“ a, stejně jako u onanie, ti kteří tvrdí, že neberou, berou nejvíc.

Přitom současná ekonomická situace republiky není růžová, úspory se hledají všude. Boj proti korupci vyhrát nelze, protože ho mohou vést (přijímat zákony) jen ti, kteří jsou jí nejvíce postiženi. Avšak důsledky korupce jsou pro ekonomickou situaci naší země tragické. Prostě a jednoduše, aby se zakryla desetimilionová provize, musí se udělat zakázka v řádu stovek milionů. Těchto několik set milionů je většinou vydáno nesmyslně, bez užitku a často proti užitku některých (příkladů jistě každý najde desítky).

Abychom zlepšili ekonomickou situaci, nabídněme politikům obchod: Ponechte si své deseti, či stomilionové úplatky, jen proboha nic nevymýšlejte, nezadávejte ty nesmyslné stavby, audity, nákupy všeho od kancelářských sponek, po obrněné transportéry (obojí se srovnatelnou bojovou hodnotou). Nebudou vás již platit zájmové skupiny, ale bude vás v obdobné výši platit lid České republiky. Uvidíte, jak se vám uleví. Na účtu budete mít stejnou částku, ale odpadnou ty ponižující schůzky u benzínek, stresy z případných kontrol (když porušíte nějakou dohodu a politický konkurent vás nahlásí), platby poradcům, jak a kudy provést peníze, aby skončili na manželčině kreditce. A my ušetříme desítky miliard, které se dnes vydávají za veřejné zakázky, jen proto, aby skryly ten zlomeček peněz, které jsou vyčleněny na provize pro vás.

Že je to nemorální? Ale kdež. Politika se tak stane v pravém smyslu reality show. Nikomu přece nevadí, že vítězové Superstar, Vyvolených, soutěží krásy a jiných reality show dostávají milionové odměny, byty, auta, kontrakty. Politici by byli soutěžící, kteří by usilovali o přízeň publika a ten, kdo by ji získal nejvíc, by také dostal největší odměnu. A navíc by bylo možné ušetřit zrušením voleb a zavedením hlasování přes „esemesky“.

Autor: Radim Valenčík | středa 10.3.2010 10:33 | karma článku: 21.16 | přečteno: 2102x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.24 | Přečteno: 257 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.23 | Přečteno: 440 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.12 | Přečteno: 110 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.13 | Přečteno: 594 | Diskuse
Počet článků 68 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3636
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...