Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demagog proti Konvičkovi

Vystoupení představitele iniciativy IvČRN Martina Konvičky ve středečním Hyde parku ČT 24 dne 28. 1. 2015 vyvolalo řadu reakcí. Jeho výroků se chopil samozvaný arbitr pravdomluvnosti, server Demagog.cz. A dostál svému názvu.

Netuším, zda v hodnocení sehrály roli osobní názory, sympatie a antipatie autorů serveru, či touha zalíbit se módní vlně, ale bohužel tentokrát nebylo hodnocení výroků objektivní. Je příznačné pro samozvané iniciativy, že časem začnou sloužit zájmům svých představitelů (mimochodem, pro objektivitu, stejné nebezpečí hrozí i iniciativě IvČRN, avšak její zástupci jsou si naštěstí tohoto nebezpečí dobře vědomi). Uvedu přehlednou tabulku, kde podrobím analýze výstupy Demagoga.cz. Níže uvedu svoje zdůvodnění. Je to zajímavé čtení, pokud hledáte zdroje o islámu, i kdyby vám Česká Televize, Demagog, či IvČRN byly úplně volné.

Moje osobní názory s tímto hodnocením nemají nic společného. Mimochodem tyto názory jsou překvapivě sluníčkové, víru neřeším a každý, kdo cítí lásku k blízkým, dodržuje dané slovo a respektuje ostatní, může být mým přítelem. Proti myšlenkám nadřazenosti jedněch nad druhými, nesnášenlivosti, boje a fyzického i myšlenkového útlaku však budu vždy vystupovat, ať už je bude šířit islám, komunismus, nacismus, nebo mordor.

Zdroj zde

PořadíVýrok
1NepravdaZavádějící
2NepravdaZavádějící
3ZavádějícíPravda
4NepravdaZavádějící
5PravdaPravda
6ZavádějícíPravda
7NeověřitelnéPravda
8PravdaPravda
9NepravdaPravda
10PravdaPravda
11NepravdaNepravda
12PravdaPravda
13NeověřitelnéNeověřitelné
14Muslimove.czNepravdaPravda
15PravdaPravda
16NeověřitelnéPravda
17NepravdaNepravda
18ZavádějícíZavádějící
19NeověřitelnéNeověřitelné

 

1. Plíživá islamizace škol v Anglii

Demagog.cz argumentuje takzvanou „Operací Trojský kůň“, která se ukázala falešnou. Nicméně sám server přiznává, že některé školy byly z obavy před islamizací vyšetřovány a na mnoha z nich byl zaveden speciální režim, aby k něčemu takovému v budoucnu nedošlo. Je otázka, jak moc politicky korektně byly formulovány závěry vyšetřování. Takže k pokusům o islamizaci zjevně docházelo a dochází, což je podstatou varovného sdělení Martina Konvičky.

2. Odložení vyšetřování Alrawího pro promlčení

V Brně byly dva případy vyšetřování, Alrawi a Větrovec. První případ byl nejdříve označen za promlčený, následně překlasifikován a otevřen, a poté uzavřen bez prokázání trestného činu. V druhém případě Větrovce, nikoli Alrawiho, bylo vyšetřovatelem skutečně konstatováno naplnění skutkové podstaty trestného činu, ale případ byl odložen pro promlčení. Jedná se tedy o zaměnění dvou reálných případů, podstata sdělení tedy zůstává opět v platnosti

3. Vraždy ze cti

Oproti předchozím výrokům a jejich hodnocení, zde už začíná Demagog dostávat svému názvu. Ale vyčkejme, to nejlepší teprve přijde. Podstatou hodnocení výroku jakožto „zavádějícího“ je ve zkratce toto Demagogovo vyjádření: „Martin Konvička řekl, že dochází k mnoha vraždám v rodině, protože dcery CHTĚJÍ MÍT vztah s nemuslimem. Těchto vražd je sice opravdu mnoho, ale často proto, že dcery NECHTĚJÍ MÍT vztah s muslimem.“ Přeberte si to sami…

4. Nárůst agresivních požadavků muslimů

Demagog sám uvedl, že výrok je problematický, protože z Koránu přímo neplyne, že by v něm uvedených 10% mělo sloužit k převzetí moci v zemi. No, k čemu asi boj slouží…

5. Počet muslimů v ČR

Ano, nikdo nemá přesná čísla a ani je nechce. Také nevíme, kolik je myšlenkových komunistů, ne jen členů strany a voličů, ale i kdyby byl jen jeden, stále bude komunismus špatná a zavrženíhodná ideologie a díky za ty, jejichž koníčkem je tyto bludy těm, kteří jimi trpí, vymlouvat.

6. Nárůst muslimské populace

Statistiky ukazují, že v některých zemích muslimská populace neroste tak rychle. Nicméně roste. Ano, ve Švédsku před 20 lety to nebyly tisíce, ale 140 tisíc. Nicméně k nárůstu došlo významně.

7. Policie v botách v mešitě

K události došlo, muslimové boty kritizovali. Jestli požadavek „když mě přijdete zatknout, počkejte, až dojím oběd, vyzujte se a slušně zaklepejte“ je agresivní, ponechám opět na každém…

8. Požadavek halal jídla ve školách, vykazování prasátka pepa z autobusu

Ano, k událostem dochází, zvykejme si.

9.Vlna znásilňování ve Švédsku

Snad největší Demagogova demagogie. Ve Švédsku je prý nejvíce zaznamenaných případů znásilnění proto, že je polici e nejvíce zaznamenává. Navíc existuje prý odlišná definice, takže zatímco v některých zemích je vynucení nekoitální aktivity „vydíráním“, ve Švédsku znásilněním. Navíc se evidují separátně opakované případy, takže když některá dívka bude hromadně znásilněna pěti mladými muslimy, jde o pět případů, kdežto jiná země by to evidovala jako jeden. Takže super, máte to s množstevní slevou…

Na samotný výrok, že za vlnou znásilňování stojí muslimská imigrace, se Demagog neodvážil zaútočit. Jen naznačil, s podporou tvrzení v další otázce o neexistenci statistik. Ano, Martin Konvička jako vědec by měl znát pravidlo, že korelace neznamená implikaci. Nicméně tyto statistiky jsou nejen v přímé korelaci časově (s nárůstem muslimské populace roste počet znásilnění), ale i místně (nejvyšší míra je v městech s nejvyšší imigrací, jako například Malmö), a to už je nějak moc náhod najednou.

10. Neexistence statistik podle náboženství

Ano, ve Švédsku to dopracovali tak daleko, že nemůžou uvést, kdo byl pachatelem trestného činu.

11. Atentátníci Charlie Hebdo byli do 30 bezproblémoví

Nebyli. Policie s nimi měla co dočinění už dříve. Ale těsně před provedením útoku byli zcela „čistí“ občané. O důvod více, proč neřešit muslimy, kteří se v minulosti radikalizovali, podle principu předběžné opatrnosti, protože by to bylo vůči nim nefér.

12. Útok na metro v Madridu měl víc obětí, než řádění Breivika

Měl. Bod pro Demagoga, jasný fakt. Smutný byl pokus moderátorky zpochybnit i toto tvrzení tím, že Martin Konvička nezná „přesná čísla“ a že to tedy nemusí být pravda. Každý by měl vědět, že Breivik měl zhruba 70 obětí a Madrid zhruba 200.

13. Křižácké výpravy byly protiútok

V historických souvislostech skutečně nešlo o pouhé znovuzískání svaté země, ale i o kořist a územní zisky.

14. Projekt muslimove.cz

Další krásná ukázka demagogie.

Citace "přicházejí jako muslimky a mladí muslimové na školy”, což potvrzuje sekce “náš kolektiv”, kde je praktikující muslimka Kateřina Gamal Richterová a Šádí Shanaáh, jehož otec je muslim, takže by se dalo očekávat (i podle jeho článků), že je muslimem též. Tito lidé jsou v kolektivu a neúčastní se aktivit?

Dále: “a ukazují těm mladým zranitelným lidem v podstatě, jak je krásné si vázat hidžáb”
Z výroku neplyne, že přímo demonstrují vázání hidžábu, ale že ukazují “jak je krásné si vázat hidžáb”, což potvrzuje anotace kurzů: "V rámci 90 minutového interaktivního programu jsou studenti rozděleni do tří skupin, v jejichž rámci se věnují zahalování žen". Pokud pan Konvička čerpal z internetových stránek projektu, pak spojení “interaktivní” a “zahalování žen” implikuje minimálně ukazování kartiček s hidžáby, nikáby a dalšími metodami zahalování, což je jistě chvályhodné pro poznání (aby se v diskuzi nevyskytovala burka, když jde o čádor a podobně), ale potvrzuje to pravdivost výroku.

Takže jediné, co zůstává neověřitelné, je konec výroku: “a nějaké ty vonné tyčinky, jak ten Mohamed byl prostě super chlap.“ což lze brát jako “autorskou licenci

15. Manželství s nemuslimy

Ano, reciprocita neexistuje. Ne, že by si někdo chtěl brát muslimky, ale jim je zakazováno brát si nemuslimy.

16. Ateista je nejhorší druh tvora, určen k likvidaci

Demagog ve svém zdůvodnění cituje mnoho veršů z Koránu ohledně zabíjení a nenávisti k nevěřícím. Přesto zapomněl ten nejpodstatnější: Sůra 8 – Kořist: 55. Nejhoršími tvory před Bohem jsou ti, kdo byli zatvrzele nevěřící a stále ještě nevěří.

17. Výzva IvČRN k přijetí uprchlíků

Je pravda, že ve výzvě nejsou zmíněny muslimské sekty, nebylo tedy fér je zmiňovat v pořadu.

18. Možnost omezení svobody vyznání v souladu s LZP

Existuje nedotknutelná svoboda vnitřního vyznání a z vyjmenovaných důvodů omezitelná svoboda vnějšího vyznání. Vyjádření Martina Konvičky je nejasné: „že výkon nebo že ta svoboda vyznání může být omezena nebo výkon náboženských práv může být omezen, pokud je to zapotřebí z důvodu bezpečnosti, pořádku, práv a svobod druhých.“ Svoboda vyznání omezena být nemůže, výkon náboženských práv omezen být může. Otázkou je, zda to bylo ze strany Martina Konvičky rozvinutí, nebo upřesnění. Zda to „nebo“ znamenalo, že si uvědomil podstatu těch slov a korigoval to na „výkon práv“, což dává smysl.

19. Pokus zažalovat islám

V podstatě se jedná o duplikaci bodu 2.

Celkově tedy Demagog.cz odvedl dost špatnou práci. Nicméně nemůžeme se divit, když svým profilem „lajkuje“ příspěvky, že vystoupení Martina Konvičky bylo strašné, nebo když dává jako upoutávku svého hodnocení fotografii ze skresleným sdělením: „Muslimové pohvizdováním na děvčata vyhánějí ty původní obyvatele Německa.“, což vyznívá jako vyhánění z Německa, přitom šlo o vyhánění z míst, kde se to nepříjemné obtěžování děje.

Debatě o islámu tato jednostranně zaměřená aktivita rozhodně neprospívá, těch excesů a ukázkových příkladů manipulace je tam prostě příliš, než aby to byla náhoda…

Autor: Radim Valenčík | úterý 3.2.2015 10:47 | karma článku: 40,13 | přečteno: 4335x
  • Další články autora

Radim Valenčík

Na holotu musí být přísnost. Páni (se) smějí

Předseda vlády Andrej Babiš se v několika rozhovorech pochlubil, že „pracuje 18 hodin denně a o víkendu 8“. Zkuste hádat, co by se stalo vám, kybyste toto řekli veřejně.

22.2.2018 v 12:30 | Karma: 33,90 | Přečteno: 1895x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Shrnutí prezidentské debaty

Když odpovídal Zeman, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. Když odpovídal Drahoš, dozvěděl jsem se, co si myslí Zeman. V předchozích dvou debatách byl Drahš jasně lepší, protože tam nebyl.

24.1.2018 v 9:48 | Karma: 40,46 | Přečteno: 1993x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Budu Genderman 2018

Nominaci na Gendermana roku 2017 jsem nestihl, ale snad budu v roce 2018 po zásluze vybrán „porotou složenou se zástupců a zástupkyň nevládních neziskových organizací a akademické obce“.

19.12.2017 v 13:59 | Karma: 26,99 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Zrušme netolerantní státní hymny

Jednou z největších brzd multikulturní utopie je národní identita. I když je zřejmá snaha ji vymýtit, udělat z ní něco, za co se slušný kavárník stydí, pořád přetrvává a to dokonce na místech nejvyšších, v národních symbolech.

11.8.2017 v 13:51 | Karma: 36,47 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Politici: My se nebojíme

Protože máme ozbrojené bodyguardy a pancéřované limuzíny. Vy ostatní si zvykejte na to být vražděni. A opovažte se ozvat.

25.3.2017 v 8:54 | Karma: 42,41 | Přečteno: 2043x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Zivilisten übergeben müssen Waffen

Nesmyslná a právně vadná směrnice, omezující zbraně, prošla Evropským parlamentem. Máme posledních 15 měsíců svobody?

20.3.2017 v 7:31 | Karma: 35,50 | Přečteno: 1542x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Vraha z mešity musíme pochopit

Alexandre Bisonnett byl psychicky narušený jedinec. Jeho čin nemá nic společného s jeho konzervatismem, podporou Trumpa a Le Pen a s jeho nenávistí k islámu. Bojím se, aby se tento čin nestal záminkou pro útoky na islamofoby.

31.1.2017 v 9:47 | Karma: 41,65 | Přečteno: 2467x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Odpověď ISIS Eman Ghaleb

Al-salam aleykum, sestro. I my tobě přejeme šťastné Vánoce, jakožto oslavy narození proroka Ježíše Krista (pbuh).

22.12.2016 v 11:24 | Karma: 37,45 | Přečteno: 3160x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

O Naději

Po brexitu jsme svědky dalšího vítězství „pracujícího bílého muže“ nad aliancí „elit“, médií a lidí, závislých na štědrosti státu.

10.11.2016 v 8:56 | Karma: 30,59 | Přečteno: 680x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Brady, kam se podíváš

Každý, kdo chodí a dýchá, se už vyjádřil ke kauze Brady a dvě brady. Jakkoliv nejsem příznivcem Miloše Zemana, rozpoutávat proti němu majdan skrze medajli je trapné a nízké.

3.11.2016 v 9:36 | Karma: 35,53 | Přečteno: 922x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Sexistické prasátečko je sexistické prase

Někteří aktivisté se začínají více a více zaplétat do svých vlastních nesmyslných konstruktů. Zářným příkladem může být iniciativa hnutí „Nesehnutí“, nazvaná „sexistické prasátečko“.

10.10.2016 v 12:35 | Karma: 43,01 | Přečteno: 5739x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Sundej ty burkiny!

Miluji svobodu. Tudíž i svobodu odívání. Tato svoboda by měla být garantována všem. Měla by být tedy garantována i muslimkám v burkinách?

31.8.2016 v 8:47 | Karma: 34,30 | Přečteno: 1389x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Imám Konvička obsazuje Prahu

Včera sehráli lidé kolem Martina Konvičky scénku okupace Prahy jednotkami islámského státu. A opět ťali do živého.

22.8.2016 v 8:29 | Karma: 41,36 | Přečteno: 2155x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Zákaz plynu by zabránil holokaustu

Tak se nám to opět nehezky sešlo. Začal ramadán, muslimové vraždí ve velkém a EU odzbrojuje oběti terorismu.

14.6.2016 v 8:40 | Karma: 38,52 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Ostatní

Radim Valenčík

Spojenci socialismus a islám

Stále více se setkáváme s tím, že ultralevicově smýšlející lidé, neomarxisté a různí "alternativci" se stávají apologety islámu. Přitom se na první pohled zdá, že takové spojení nedává smysl.

7.6.2016 v 9:24 | Karma: 33,15 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Přelepování hvězd má u nás tradici

Velký mediální ohlas v posledních dnech vzbuzuje údajné „vyzývání k přestupku“ ze strany Strany svobodných občanů. Na svém e-shopu Svobodní nabízejí nálepku s přeškrtnutými hvězdami EU.

18.5.2016 v 10:10 | Karma: 32,81 | Přečteno: 1162x | Diskuse| Politika

Radim Valenčík

Kritické myšlení

Moc rád poslouchám různé přednášky o důležitosti kritického myšlení. Současně jsem bohužel svědkem, jak se kritické myšlení stále více vytrácí.

29.3.2016 v 14:27 | Karma: 17,74 | Přečteno: 405x | Diskuse| Společnost

Radim Valenčík

Křišťálová noc, nebo podpálení Reichstagu?

Začátek roku 2016 je za námi a nepěkných událostí souvisejících s islámem v Evropě se přihodilo dost a dost.

8.2.2016 v 8:06 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1614x | Diskuse| Ostatní

Radim Valenčík

Jak porazit islám? Hezky se chovat k ženám

Islámu je vytýkáno leccos, například neúcta k ženám. To je ale omyl, muslimové mají úctu k ženám, někdy až extrémní.

3.2.2016 v 8:44 | Karma: 38,96 | Přečteno: 4323x | Diskuse| Ostatní

Radim Valenčík

Zuckerberg věnoval Konvičkovi reklamu za stamiliony

„Velké dítě“ Mark Zuckerberg nechal ovládnout svůj produkt, Facebook, zájmovými skupinami neomarxistů, kteří mají zkušenosti s „dlouhým pochodem institucemi“ (a jak je vidět, i korporacemi). V důsledku toho Facebook zavedl cenzuru

12.1.2016 v 9:12 | Karma: 47,36 | Přečteno: 9789x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik