Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Především by se měl zrušit zákoník práce.

7 3
možnosti
JD

proč troškařit, zrušme zákony komplet

4 5
možnosti
PN

P59e38t54r 97N39ě14m36e56c

26. 4. 2013 13:10

Nejlepsi hlaska:"Z historického hlediska na tom byli lépe ti s páskou na rukávu, než ti s nášivkou na kabátu". ;-DR^

4 2
možnosti
BR

Pod to se klidně podepíšu .R^R^

3 7
možnosti
JD

základním problémem je podle mě to, že minimální mzda je +/- rovna sociálním dávkám. Z toho plyne potom celkem logická situace, že se člověk rozhodně raději pro dávky, než pro práci. Druhým problémem je možné zneužívání, tedy část mzdy na ruku bez daní a odvodů.

11 1
možnosti
PV

Váš článek je názorově někde v 19 století a myšlenkově někde na úrovni studenta prvního ročníku VUMLu. Jinak pěkný den, i stupidity po obědě pobaví.

16 12
možnosti
RV

S tím VUMLem opatrně, tam jste názorově spíš Vy. Jinak 19. nebylo zase tak špatné, záleží na tom kde. Stupidní názory pobaví, i když oběd nestíhám, nicméně netuším, jaký je argument k věci. Že Vy taky věříte v zázračnou moc zákonů? Já bych prosil zákon, aby bylo pořád hezké počasí...

7 10
možnosti
MP

Zvýšením minimální mzdy by se musely zvýšit všechny ostatní mzdy. V tom případě by většina firem musela propouštět, čímž by se zvýšila nezaměstnanost. Stát by vybral méně daní. Ideální řešení je zrušit minimální mzdu. Týká se velmi malé části pracovníků. Týká se malých firem zaměstnávajících často invalidy,takže zvýšení min.mzdy by způsobilo propuštění invalidů,kteří si přivydělávají k důchodu!

4 8
možnosti
JD

nesmysl....minimální mzdu pobírají kuchařky ve školách, uklizečky, pomocný personál ve zdravotnictví a sociálních službách, tato práce by ale musela být vykonávána dále, takže by se žádné propouštění nekonalo. Tam, kde se vyplácí minimállka a zbytek na ruku (pohostintví), by jenom došlo ke korekci mezi oběma složkami, ne celkové výši.

11 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik