Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Velmi dobře napsáno. Karma jak prase. Akorát štědrá Evropa je výsledkem politiky socialistů a různých levicových stran, což nejsou "sluníčkáři". Takže si pletete různé věci dohromady. Vy a spousta podobných, co tady píše, chce veškeré sociální výhody jako sociální dávky, školné a zdravotnictví zdarma, ale jen pro sebe a pak se diví, jak to všechno dopadá. Málo peněz na všechno ostatní, imigranti, kteří chtějí totéž co vy atd. Trošku pokrytectví, namyslíte?

2 1
možnosti
MN

Prvotřídní demagogie.

2 22
možnosti
AK

Z pohledu demagoga určitě. Všechno je relativní :-)

6 0
možnosti
MV

Přál bych si, abychom se na věci dívali kritičtěji a jen nehltali a slepě nevěřili tomu, co na nás chrlí média. V téhle uprchlické krizi se v plné nahotě ukazuje totální selhání evropských politických elit - neudělaly nic. Vlastně ano, v začátcích realitu neviděly, nestaraly se v naději, že problém vyhnije a vyčpí. Věci pracovaly samy a problém bouchnul. 

Kdybych já utíkal před válkou, jsem rád, že se dostanu někam, kde po mně nebude nikdo střílet, dostanu najíst a napít a budu moct žít beze strachu. Ovšem ten hromadný a až agresivní exodus do bohatého severního křídla Unie vypovídá o něčem jiném - kdo chce vidět, vidí.

12 0
možnosti
TV

Autor článku je šulín všech šulínů. Takové bláboly nestojí za další komentář.

2 22
možnosti

Proč nazýváte svůj diskusní příspěvek článkem?;-D

22 0
možnosti
JB

Jó, já se jim klidně podívám do očí a to jsem legitimní sluníčkář. Kdyby se každá země zachovala tak, jak to chcete po Čechách (to je nepřijímala uprchlíky), tak ti lidé v těch válečných konfliktech jednoduše pochcí.ají. Ale o to vám asi jde, že ano. Calá ta situace nastává právě proto, že je země odmítají příjmout. Kdybychom tam my poslali letadla a ty uprchlíky rovnou přivezli, tak by nemuseli platit převaděče a jinou pakáž...že jo. 8-o

3 27
možnosti
KV

Arabske jaro rozpoutal Zapad pred cca 5 lety. Obcanska valka v Syrii si vyzadala statisice obeti. Dalsi miliony na uteku, ale Saudska Arabie a ostatni neprijmou nikoho. A zeme, ktere tu valku rozpoutali - USA, Anglie, Francie take nechteji prijmout nikoho. A my to mame zachranovat ?

5 1
možnosti
Foto

Hra "na vinu" je poslední dobou velmi oblíbená :)

14 0
možnosti
JK

Stejná ubohost jako článek blogera Ožucha přímo pod vámi. Dva protichůdné pohledy, stejná agresivita a stejná snaha někoho za každou cenu zařadit a odsoudit.Rv

5 19
možnosti
RV

Já se rád polepším. Můžete mi prosím ukázat, ke tam mám nějakou agresivitu?

9 0
možnosti
GV

Perfektně napsáno R^

23 0
možnosti
JS

Ve slovenském originále té reportáže o Bubovi a Musuovi "nehraje" řada skutečností. Mluví se tam o lidech, kteří při útěku z domova musejí mít "mnohokrát po sobě štěstí". Jenže co se skrývá pod slovem "štěstí"? Nejprve odejdou z domu, pak přejdou Saharu, přejdou Libyi zmítanou anarchií, a pak je bijí při nastupování na loď. Jenže pašeráci neberou na své lodě nikoho, kdo nezaplatí. Čím ti lidé tedy zaplatili? Zaplatili štěstím? Šestnáctiletý Musu z Gambie o sobě tvrdí, že od strýce nedostal ani krávu. Sedmnáctiletý Bubu popisuje několikaměsíční pobyt v Libyi slovy "rvačky a internační tábor". 

Mnoho skutečností nasvědčuje tomu, že do Evropy se nedostanou ti, kteří měli "štěstí", ale spíše ti, kteří na to mají žaludek (nebo spíše ostré lokty). Opravdu tady potřebujeme mladíky, kteří se doslova probili Libyí?

V tom článku jsou další zvláštní věty, například: "imigranti jsou obrovskou hrozbou pro evropskou civilizaci – pokud je nepřijmeme". Takže v okamžiku, kdy imigranty přijmeme, tak přestávají být hrozbou? Jaká je v tom logika? Dále autor reportáže kritizuje, že se příliš zaměřujeme na to, kdo sem přichází, ale ignorujeme, co z těchto lidí během azylové prodecury uděláme. Autor se nám vlastně snaží podsunout, že když se mezi nimi objeví někdo problémový, tak jsme to vlastně způsobili my. Ten článek je vpodstatě nepřetržitou kritikou Evropy. Autor se dokonce dopouští demagogie, když utečence zaměňuje za dva fiktivní Slováky (zdůrazňuji fiktivní), kteří se ocitnou v italském utečeneckém táboře a "jedinou jejich zábavou je možnost stát několik hodin ve frontě na jídlo". Ale vždyť nám někdo pořád tvrdí, že do Evropy prchají zoufalí lidé. Odešli ze zemí, kde se k nim naprosto sobecky (či dokonce vražedně) chovali nejen sousedi, ale i vlastní příbuzní.

Prostě důkladná analýza těchto "sluníčkových" textů odhaluje v lepším případě snahu přizpůsobit obsah těchto textů vlastním představám, v horším případě jde o cílenou manipulaci, která se snaží realitu záměrně zkreslit.

22 0
možnosti
AR

A10l60e48š 52R30y87s

3. 9. 2015 10:29

Velmi dobře napsáno...samozřejmě karma....

Svět už bohužel zapomněl na jednu starou pravdu: "Dej člověku rybu a nasytíš jej na den. Nauč ho lovit ryby a nasytíš jej na celý život". !!

37 0
možnosti
RV

No, ono je to tady "Slib člověku hromadu ryb za mořem a utopíš ho. Vyhlas, že rozdáš všechny ryby a naser..š rybáře."

9 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik