Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde se v plné nahotě ukazuje elitářská nadřazenost západu, jež si myslí že je nositelem duševních a duchovních hodnot.

Ve světle tvrdých změn ve světě se v plné nahotě ukazuje že je to spíše ideologie která navíc je impotentní, neboť do popředí dostala kolektivní vedení zde EU Brusel, byly tak vyřazeny státní vlády a navíc Německo a další se pořád spoléhají na byrokratický Brusel, na místo aby svolali summit hlav států v Evropě a řešili situaci na této úrovni. 

Z pozice běžného občana je situace hodně nepřehledná, neboť vedle válečných uprchlíků do Evropy směřují ekonomičtí uprchlíci a singl muži jež jsou vlastně předvojem svých rodin a příbuzných.

V tomto mlýně  pak zaniká potřeba pomoci válečným uprchlíkům, především ženám, dětem, starcům, neboť v pozadí je obava z černého islámu, zahlcení Evropy ekonomickými uprchlíky, odlišnost kultur, mentalit a historické zkušenosti ... .

V tom to je právě západní Evropa slepá zvláště Německo a Merkelová jež nenápadně upravuje své stanoviska příjmu všech na Syřany.

Lze říci že se o tomto fatálním stavu z občany nejedná, neukazuje se jim řešení a když se někdo ozve tak je nálepkován a šikanován, což je projev zrůdného systému jež pokřivil  historické a kulturní a národní hodnoty jednotlivých států v Evropě.

Hlavní vinu za neřízený exodus do Evropy padá na Německo a Francii jež brání společně řešit od počátku a od zdroje exodus a rozdělit u hranic Evropy uprchlíky na válečné a ekonomické a ty poslat zpět. 

Svým arogantním a zaslepeným chováním a jednáním Merkelová jednak žene vlastní zemi tak i Evropu do chaosu a rozdělení Evropy na dva tábory.

Plnou odpovědnost za mrtvé uprchlíky jde za Merkelovou jež není schopná řešit situaci a stav a pořád spoléhá na Brusel.

Svým kontraproduktivním chováním navíc zatěžuje celou Evropu a brzdí učiné řešení jež budou dobré pro všechny strany.

18 0
možnosti
BJ

Vy jste z toho Prattcheta moc nepochopil....

2 12
možnosti
RV

To byste se divila :-).

4 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik