Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konvička je - řečeno po Cimrmanovsku - sprostý podezřelý. U toho to zůstane, nedokážu si představit, že by za zcela zjevně přehnané a z kontextu vytržené výroky na FB byl člověk soudně potrestán. I když věřím že Dientsbierův gang se bude hodně snažit.

0 0
možnosti

J76a41r28a 43R62a98n42k

30. 11. 2015 22:14

Mate pravo svuj blog napsat, ale ja mam pravo nesouhlasit a prala bych si i moznost antikarmyRv

0 4
možnosti

R^R^ Píchl jste, pane Valenčíku do vosího hnízda. Kdyby si níže diskutující přečetli zásadní projevy doc. Konvičky (třeba při založení BPI) a přidali jeho vysvětlení, jak chápal diskusi s malým, specifickým okruhem lidí na facebooku (hospodské řeči), možná, že v kontextu aktuálního, mnohem závažnějšího problému, islámského nebezpečí, by svou rétoriku zmírnili.

I ti největší kritici, mají-li alespoň minimální schopnost analytického myšlení, musí uznat, že je důležité pro hodnocení, v jaké celkové diskusi dnes vypíchnutá slova padla. A to zcela jistě níže diskutující pánové neznají a přesto vynášejí soudy.

Je podivné, že jsou tak citliví na každé slovíčko (zcela jistě má pravdu p. Jiroudek, že nejde o Konvičku, ale přes jeho osobu o účelovou dehonestaci celého hnutí, protože se ukazuje, že by mohlo být na politické scéně životaschopné) a přitom jim nevadí u nás legální islámská nauka propagující nenávist a násilí.

5 1
možnosti
Foto

P.S.: Osobu autora nehodnotím, text bohatě stačí.

1 0
možnosti

Klidně hodnoťte. My se známe?

0 1
možnosti
Foto

Výzva po stmelení se v krátké době opakuje. Tenhle blog má však v sobě více historických paralel: 

- hnutí si rozvracet nedáme

- nesmí zůstat osamocený

- nejsme jako oni

a pak dále:

- islám nám pomůže s kampaní (základní  cílem teroristů je vyvolávat strach a toto znamená, že je vyvolaný strach šikovně využíván k upevnění vlastního postavení a vlastní kampani - obzvláště hnusné, Příroděžel však velmi účinné

- Konvička je chlap (nezapírá, že by chtěl zavírat do koncentráků), autor blogu to však marně zlehčuje tím, že by se jednalo jen o bojovníky ISIS, když Konvička to vztahuje na všechny, kteří nejsou odpůrci islámu

- masokostní moučka a namletí do salámu (nikoliv před fotbalovým zápasem) je opět zlehčována srovnáním s konfiskací majetku kolaborantům (obzvláště výživné)

- útok na svobodu slova, v podstatě relativizuje např. zpochybňování holocaustu a pod.

Islám je nepochybně neslučitelný s naším způsobem života. To je myslím nezpochybnitelné. není však možné ospravedlňovat jakékoliv způsoby boje proti němu. Pozor: píšu o ISLÁMU nikoliv o TERORISMU - stejně jako doc. Konvička.

4 3
možnosti

Já bych určité formy boje proti islámu klidně podpořil. Vůbec by mi nevadil zákaz propagace islámu a veřejného praktikování islámu.

V žádném případě ale nehodlám tolerovat Konvičkovy představy o koncentrácích pro muslimy a pro české občany, kteří nejsou dostatečně nenávistní k islámu.

1 1
možnosti

V trestním oznámení na pana Konvičku nevidím žádný problém. Máme daný paragraf zakotvený v našem právním pořádku, státní zástupkyně, jakožto právnická odbornice, naznala, že výroky pana docenta naplňují znaky trestního činu a podala trestní oznámení, místně příslušný státní zástupce věc vyhodnotí a případně podá žalobu a  příslušný soud vynese nějaký rozsudek. Standartní postup ve standartním právním státu, nic mimořádného.Spíše bude zajímavé, jak trestnost nebo netrestnost výroků pana Konvičky posudí přizvaní soudní znalci ve svých posudcích ( tedy ne v plkání v ČT ) a jak si ( nám ) jeho jednání vyloží soud, tedy moc, která má za úkol mimo jiné ochraňovat stát před pachateli trestních činů, potažmo  občany před eventuelní represí státu.

2 2
možnosti
Foto

Nejde o Doc. Konvičku. Jde o potencial. politic. subjekt, který by mohl na pol.scéně bodovat.A tím ohrozit jiné subjekty, které jsou zdánlivě na opačné straně politic. spektra. To ZDÁNLIVĚ bych podtrhl. V obou případech jde o potenciální ohrožení demokracie pod štítem, či záminkou její obrany. Obé se však již děje!!Nikoli však vinou Doc. Konvičky!

14 2
možnosti

Ať si klidně soukmenovci od Konvičky bodují a ohrožují jiné subjekty. Ale ať neohrožují demokracii. Koncentráky a názorové prověrky obyvatelstva já tolerovat nehodlám.

Mimochodem - volit BPI jen proto, že chce poslat muslimy do koncentráků, a přitom BPI nemá žádný ekonomický program, to už chce opravdu hodně zvrácenou mentalitu voliče.

3 3
možnosti

Cisi z toho opravdovost a obycejna lidskost. Dost presvedcive. Karma.

11 1
možnosti

Pane Valenčíku,

Vy evidentně vůbec netušíte, proč má doc. Konvička problémy s policií. Není to za jeho nenávist k islámu, ale za jeho výroky ohledně toho, jak s muslimy naloží, pokud by on a jeho soukmenovci vyhráli volby.

Jeho výrok o masokostní moučce bych ještě toleroval, protože takových pitomých výroků je internet plný a všichni víme, že tohle zrovna docent nemyslel vážně.

Jenže docent Konvička myslí vážně zcela zásadní věci ohrožující demokracii v Česku. Chce posílat muslimy do koncentráků. Chce tam posílat i české občany, pokud neprojdou názorovými lustracemi, které chce docent zavést plošně pro veškeré české obyvatelstvo.

V televizním vystoupení docent Konvička tyto své záměry nedávno zcela bez studu obhajoval. Vyjádřil se dokonce v tom smyslu, že on narozdíl od Hitlera bude zavírat do koncentráků nikoli za národnost, ale za náboženské vyznání. Židé prý podle Konvičky za svou národnost nemohou, ale muslimové za svou víru ano, takže alou do koncentráků.

A můžete v tom koncentráku skončit i Vy, pane Valenčíku. Bude stačit, když Vás udá soused, že doma posloucháte arabskou muziku. A Česko má v udávání nepohodlných sousedů velmi dlouhou tradici.

3 5
možnosti

Tak ono navic v kontextu Evropy nazyvat neco koncentracnim a nikoliv internacnim taborem opravdu zavani necim, co tu uz bylo a nikdo nechce.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS