Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Když bychom to vzali jako teorii, kterou realita nezajímá, nelze vaší úvaze nic vytknout. Pokud se budeme držet reality, musíme konstatovat: U nás muž opouští ženu mnohem častěji než muslim někde v Arábii. Našeho muže nezajímá další osud dosavadní ženy, dokonce mu je lhostejný osud vlastních dětí, protože si našel mladší partnerku. Mnoho mužů nemá vůbec zájem založit rodinu. Ženy to proto vzdávají a mnoho jich volí osud samoživitelky. Takových je nesrovnatelně více než zapuzených manželek v islámských zemích. Smutnou skutečností je, že před sto lety byly u nás rozvody takřka neznámou věcí, zatím co v islámu byly vždy z vůle muže možné. Islám povoluje mnohoženství, jen málo mužů tam má dvě nebo více žen. Rozhodně jich je méně než mužů, keří mají u nás děti s více ženami. Následkem toho je, že nezanedbatelný počet dívek kvůli vztahu s muslimem přestupuje na islám, protože v tom vidí naději na lepší manželství. V Německu ročně takto přestupje k islámu několi tisíc žen.

0 0
možnosti

Vaší úvaze lze vytknout, že u nás podává návrh na rozvod 65% žen. Takže více žen opouští muže, než naopak. Naivky přestupují na islám v naději, že budou po celý život zabezpečeny a tak se smíří i s postavením další ženy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik